Otwieram ten wątek, aby zachęcić was, przyszłych uczestników Coperniconu, do podzielenie się z nami swoimi preferencjami co do gości. Jakie nazwiska najchętniej byście u nas zobaczyli? Komu chcecie zadać dręczące was pytania? Powiedzice nam, a postaramy się spełnić wasze marzenie :)
Proponuję Staszka Mąderka i projecję jego filmu "Gwiazdy w czerni"
Ćwieka - prowadzi świetne prelekcje, i nie mam tu na myśli naszego kolegi z Torunia.
Zaproszenie wystosowano, trzymać kciuki by Kuba się zgodził :)
Nie no Czekan jak on przyjedzie masz u mnie co najmniej pół litra! Ja to nie ściskam tylko kciuki ale i pośladki :D
Przyszedł mi do głowy jeszcze Orbitowski, Kres - tu można podyskutować nad mrocznym światem Monastyru… Wiem, że chyba mój ukochany Pilipuk nas niestety nie zaszczyci… Jak mi coś jeszcze wpadnie do głowy to tu wpiszę :)
Do obu zaproszenia były wysyłane. Orbitowskiego obecnie nie ma, więc będę czekał i najwyżej za czas jakiś je ponowię. Do Kresa poszło przez MAGa więc też może być różnie.
Dobra strasznie spamuje, ale mnie oświeciło… pomyślałam sobie o pewnym artyście, Jacku Kowalskim współczesnym bardzie, który odtwarza niepowtarzalny klimat średniowiecza w swoich pieśniach swoja drogą napisał świetną książkę o muzyce średniowiecznej "Niezbędnik Trubadura", a jakoś właśnie w 2009 roku ukazała się książka o konfederacji barskiej, na Pyrkonie akurat przedstawiał pieśni konfederacji. Jest to niesamowity historyk, może i on chciał by nas odwiedzić, to tez nadało by imprezie nie powiem prestiżu :). Pewnie jeszcze jakiś spam pójdzie bo ja mam sklerozę.
Świetny pomysł!
Spróbuję zdobyć do niego kontakt i zaprosić go na Copernicon :)
I pomysłów więcej! Po to jest to forum :)
Czy to On? http://www.jacekkowalski.pl/?
Prawda, pan Jacek Kowalski jest wyjątkowym artystą :).
A takie pomysły to nie żaden spam, po prostu dobre rady :)
To niech Czekan do niego napisze. Proszę proszę proszę???? Na jego stronce http://www.jacekkowalski.pl/ jest i kontakt. a jak na razie nie widzę, żeby miał plany na Październik.
Siedzę, przeglądam fb i znowu przyszło mi do głowy . Co by kolejnego bardzo ciekawego historyka zaprosić, a mianowicie Jędrka, kapitana zamku Chojnik. Trzeba będzie się nagimnastykować, co by do niego kontakt załapać, ale, że mamy wtyki w kręgach RR to myślę, że nie będzie problemu, żeby się z panem skontaktować. Fajnie by było jeszcze Pana Jędrka namówić, co by przyjechał do nas i nam trochę poopowiadał o średniowieczu tak, jak on tylko potrafi, a robi to zacnie.
Jędrek na Coperniconie! Koniecznie! Podpisuję się pod apelem!
[[toc]] Trochę już pewnie na to późno, ale dorzucę swoje sugestie: Dukaj, Zimniak, Huberath, Maja Lidia Kossakowska, Piekara, Dąbała.
Skleroza - jeszcze Mohoccy, Trzewik i może by tak Kastor Krieg [nie no z kastorem to żart]
ja na różnego rodzaju konwenty zacząłem jeździć dopiero w tym roku. lepiej późno niż wcale. ale chyba dwóch najlepszych nawijaczy jakich widziałem i miałem przyjemność posłuchać to Przybyłek [nie czytałem, ale jest mistrzem prezentacji, szczególnie autoprezentacji] i Wolski [lubię jego książki, szczególnie starsze, ciekawie mówi o tworzonych przez siebie ostatnio historiach alternatywnych]. i obaj chyba chętnie przyjeżdżają na konwenty, jeśli tylko terminy im pozwalają.